Meine Geert Alserda is gedetacheerd bij Bies in Marum. Bies is de grootste toeleverancier van draai- en freeswerk in Noord-Nederland.

Meine Geert zet zich al heel wat jaren in voor Novatec. Hij werkte bij de groen- voorziening, het magazijn en het onder- houd van het gebouw aan de Feithsweg. Via detachering was hij aan de slag bij verschillende bedrijven. Sinds twee jaar werkt Meine Geert bij Bies. Hier voelt hij zich prima op zijn plek.

In april 2019, net na Pasen, maakte Meine Geert kennis met het bedrijf. Dat beviel beide partijen goed en een maand later ging hij er aan de slag. Zijn werk- plek is in een grote hal op de bovenverdieping. Hij wijst naar de stelling langs de zijwand. “Die grote bakken daar, dat is mijn werkvoorraad.”

Op zijn werktafels bij het raam staan potten met kwasten in allerlei maten. Meine Geert pakt een roestvrijstalen cilinder van de werkbank. “Dit hoort
bij de belader van een vrachtwagen. Een klein stukje ervan moet ik zwart verven. De rest plak ik eerst af. Dat komt heel precies, soms moet er maar één of twee millimeter vrij blijven.
” Meine Geert werkt zelfstandig zijn opdrachten af. “Ik weet wanneer iets af moet zijn en daar zorg ik dan voor. De ene keer gaat het om kleine onderdelen, de andere keer om grote. Nu ben ik bezig met een bak met 172 onderdelen, maar het zijn er ook wel eens 600. Het is afwisselend werk en daar houd ik wel van.”

Af en toe helpt hij mee in de fabriek beneden. “Dat vind ik mooi werk. Het is heel anders, maar als ze mij vertellen hoe het moet, dan kan ik het.” Het is duidelijk dat Meine Geert het naar zijn zin heeft bij Bies. “Ik kan mijn eigen gang gaan en - heel belangrijk - ik heb goede collega’s die gelukkig ook wel eens een grapje maken. Ik zit hier goed.”

Bies heeft in de zomerperiode een vastgestelde bedrijfssluiting. Als Meine Geert in die periode geen vakantie kan of wil nemen, gaat hij bij Novatec aan de slag. “Daar doe ik allerlei onderhouds- en verfklusjes in en om het gebouw. Ook dan werk ik vrij zelfstandig.” Hij knipoogt: “Ach, ik heb veel ervaring en zeker geen twee linkerhanden, dat komt wel goed!”

Meine Geert Alserda bij Bies