Het Kringloopcentrum

De kringloopwinkel en inbreng zijn weer op normale tijden geopend.
Als u om medische reden geen verplicht mondkapje kunt dragen dan kunt u telefonisch een winkelafspraak bij ons maken. We hebben daarvoor speciale openingstijden.


Tolbert – Het Kringloopcentrum Novatec in Tolbert heeft het Keurmerk Kringloopbedrijven gekregen. Vandaag heeft wethouder Elly Pastoor het schildje 100%KRINGLOOP onthuld bij het Kringloopcentrum. Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) kent het keurmerk toe. Het is geldig voor een periode van drie jaar, tot 1 oktober 2024.

Wethouder Arbeidsmarkt en Werkgelegenheid Elly Pastoor: “We zijn trots op het behalen van dit keurmerk 100%KRINGLOOP. Het betekent dat Kringloopcentrum Novatec de zaken goed op orde heeft. Het geeft ook aan dat we verantwoord en duurzaam ondernemen als kringloopbedrijf. Het bedrijf voorziet ook in een behoefte. De inwoners van het Westerkwartier en daarbuiten weten het kringloopcentrum goed te vinden.”

Kringloopcentrum

Het Kringloopcentrum van het Beschut bedrijf Novatec is het inname- en verkoopcentrum voor kleding en goederen in de gemeente Westerkwartier aan de Oldebertweg 60 in Tolbert. Bij Novatec kunnen mensen in een aangepaste omgeving werken in het beschutte bedrijf of kunnen ze via detachering aan de slag bij andere bedrijven of organisaties.

Keurmerk

Het Kringloopcentrum heeft het keurmerk gekregen, omdat het zich onderscheidt door sociaal inclusief ondernemen met aandacht voor mens en milieu. In de praktijk betekent dit dat het Kringloopcentrum Novatec alle stromen weegt en vastlegt. Hierdoor kunnen zij ieder jaar de CO2-besparing laten zien. Het centrum verwerkt alle goederen op een aantoonbaar verantwoorde manier. Daarnaast heeft het de bedrijfsprocessen, functies en taken van de medewerkers goed vastgelegd. Alle informatie terug te vinden op www.novatec.nl.

Branchevereniging

Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland voert audits (onderzoeken) uit bij kringloopbedrijven en kent het keurwerk toe. Anderhalf jaar na toekenning toetst de vereniging organisaties met het Keurmerk Kringloopbedrijven. Daarnaast  verzorgt de branchevereniging landelijk bekende acties als de Kringloopdag en de Nationale recycleweek.


Het Kringloopcentrum van het Beschut bedrijf Novatec is het inname- en verkoopcentrum voor kleding en goederen in de gemeente Westerkwartier. U kunt tijdens openingstijden (tot een kwartier vóór sluitingstijd) zonder afspraak voor hergebruik geschikte goederen inleveren. Desgewenst halen we gratis volgens afspraak de goederen  bij u op. Het Kringloopcentrum levert een duurzame bijdrage aan het milieu en de daarmee samenhangende kosten voor gemeente en burger. In 2019 hebben we 258000 kg aan goederen ingezameld en daarmee 260000 kg aan Co2 bespaard (bron Co2 meter BKN).

CO2 overzicht 2019

Daarnaast biedt het Kringloopcentrum een passende werkplek aan ongeveer 20 medewerkers die op enige wijze een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt hebben.

Het dagelijks wisselend assortiment in het Kringloopcentrum is dan ook groot: van LP’s en ledikanten tot kookboeken en seizoenartikelen, van kookgerei en magnetrons tot schoenen en merkkleding. Wij beschikken over paskamers. Het zal u niet verbazen dat er vrijwel elke dag ruim voor de openingstijd een rijtje klanten voor de winkel staat. Gedurende de lente en zomer staan op de buitenafdeling artikelen bestemd voor recreatie en vrije tijd. In de winkel is een seizoenafdeling waar kerst-, paas-, lente-, zomer- en winterartikelen elkaar afwisselen.

Tegen een kleine vergoeding kunnen de aangeschafte goederen op een afgesproken moment bij u worden thuisbezorgd.

Contact

Adres: Oldebertweg 60, 9356 AE Tolbert
Contactpersoon: Cor Kazemier (werkcoach)
Telefoonnummer: 06-22925924

Algemeen telefoonnummer: 0594-283760
E-mail: kringloop@novatec.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur
Zaterdag van 10.00-16.30 uur
Inbreng is mogelijk tot een kwartier vóór sluitingstijd.