Het kringloopcentrum

Het Kringloopcentrum van het Beschut bedrijf Novatec is het inname- en verkoopcentrum voor kleding en goederen in de gemeente Westerkwartier. U kunt tijdens openingstijden (tot een kwartier vóór sluitingstijd) zonder afspraak voor hergebruik geschikte goederen inleveren. Desgewenst halen we gratis volgens afspraak de goederen  bij u op. Het Kringloopcentrum levert een duurzame bijdrage aan het milieu en de daarmee samenhangende kosten voor gemeente en burger. In 2019 hebben we 258000 kg aan goederen ingezameld en daarmee 260000 kg aan Co2 bespaard (bron Co2 meter BKN).

CO2 overzicht 2019

Daarnaast biedt het Kringloopcentrum een passende werkplek aan ongeveer 20 medewerkers die op enige wijze een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt hebben.

Het dagelijks wisselend assortiment in het Kringloopcentrum is dan ook groot: van LP’s en ledikanten tot kookboeken en seizoenartikelen, van kookgerei en magnetrons tot schoenen en merkkleding. Wij beschikken over paskamers. Het zal u niet verbazen dat er vrijwel elke dag ruim voor de openingstijd een rijtje klanten voor de winkel staat. Gedurende de lente en zomer staan op de buitenafdeling artikelen bestemd voor recreatie en vrije tijd. In de winkel is een seizoenafdeling waar kerst-, paas-, lente-, zomer- en winterartikelen elkaar afwisselen.

Tegen een kleine vergoeding kunnen de aangeschafte goederen op een afgesproken moment bij u worden thuisbezorgd.

Contact

Adres: Oldebertweg 60, 9356 AE Tolbert
Contactpersoon: Cor Kazemier (werkcoach)
Telefoonnummer: 06-22925924

Algemeen telefoonnummer: 0594-283760
E-mail: kringloop@novatec.nl

Maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur
Zaterdag van 10.00-16.30 uur
Inbreng is mogelijk tot een kwartier vóór sluitingstijd.