Wat kunnen wij voor u doen?


Het Beschut bedrijf van Novatec verricht niet alleen werkzaamheden voor bedrijven maar ook voor particulieren.
Het meest tot de verbeelding spreekt natuurlijk het Kringloopcentrum.


Het Kringloopcentrum

Tolbert – Het Kringloopcentrum Novatec in Tolbert heeft het Keurmerk Kringloopbedrijven gekregen. Vandaag heeft wethouder Elly Pastoor het schildje 100%KRINGLOOP onthuld bij het Kringloopcentrum. Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) kent het keurmerk toe. Het is geldig voor een periode van drie jaar, tot 1 oktober 2024.
Wethouder Arbeidsmarkt en Werkgelegenheid Elly Pastoor: “We zijn trots op het behalen van dit keurmerk 100%KRINGLOOP. Het betekent dat Kringloopcentrum Novatec de zaken goed op orde heeft. Het geeft ook aan dat we verantwoord en duurzaam ondernemen als kringloopbedrijf. Het bedrijf voorziet ook in een behoefte. De inwoners van het Westerkwartier en daarbuiten weten het kringloopcentrum goed te vinden.”

Kringloopcentrum

Het Kringloopcentrum van het Beschut bedrijf Novatec is het inname- en verkoopcentrum voor kleding en goederen in de gemeente Westerkwartier aan de Oldebertweg 60 in Tolbert. Bij Novatec kunnen mensen in een aangepaste omgeving werken in het beschutte bedrijf of kunnen ze via detachering aan de slag bij andere bedrijven of organisaties.

Keurmerk

Het Kringloopcentrum heeft het keurmerk gekregen, omdat het zich onderscheidt door sociaal inclusief ondernemen met aandacht voor mens en milieu. In de praktijk betekent dit dat het Kringloopcentrum Novatec alle stromen weegt en vastlegt. Hierdoor kunnen zij ieder jaar de CO2-besparing laten zien. Het centrum verwerkt alle goederen op een aantoonbaar verantwoorde manier. Daarnaast heeft het de bedrijfsprocessen, functies en taken van de medewerkers goed vastgelegd. Alle informatie terug te vinden op www.novatec.nl.

Branchevereniging

Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland voert audits (onderzoeken) uit bij kringloopbedrijven en kent het keurwerk toe. Anderhalf jaar na toekenning toetst de vereniging organisaties met het Keurmerk Kringloopbedrijven. Daarnaast  verzorgt de branchevereniging landelijk bekende acties als de Kringloopdag en de Nationale recycleweek.


Het Kringloopcentrum neemt goederen in met de bedoeling om die opnieuw te verkopen. Is er reparatie of herstelwerk nodig, dan gebeurt dit in de werkplaats. Het percentage goederen dat daadwerkelijk in de afvalcontainer verdwijnt, is minimaal. Zo levert het kringloopcentrum een belangrijke bijdrage aan een gezond milieu.

Rechtstreeks telefoonnummer: 06-14331813
Algemeen telefoonnummer: 0594-283760
E-mail: kringloop@novatec.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur
Zaterdag van 10.00-16.30 uur
Inbreng is mogelijk tot een kwartier vóór sluitingstijd.

 

Wilt u meer weten over het Kringloopcentrum en het aanbod? Lees verder

Of neem contact met ons op via het contactformulier

Algemene voorwaarden