Feestkrant n.a.v. het 60-jarig bestaan van Novatec
Op 29 oktober 2018 bestond Novatec 60 jaar. Dit is groots gevierd met allerlei festiviteiten, waaronder een Open Dag voor relaties en familieleden en een Open Middag voor de collega’s van de gemeenten Westerkwartier en Noordenveld. Daarnaast is er een Symposium georganiseerd en werd er een groot personeelsfeest gehouden in de Postwagen in Tolbert. In de Koerskrant, die voor één keer de Feestkrant heet, krijgt u een indruk van de festiviteiten. Lees verder.

Symposium ‘De waarde van Novatec’
Op 29 oktober 2018 vond het symposium ‘De waarde van Novatec’ plaats over de taak en rol van Novatec nu en in de toekomst.

Aan het begin van het symposium werd de film van NovaWork ‘Werken naar vermogen’ vertoond. Aansluitend hield Jan-Jaap de Haan, directeur van Cedris, landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie, een inleiding over de waarde en de betekenis van werk voor de doelgroepmedewerkers. Na het vertonen van de film over Novatec waarin te zien was hoe Novatec zich heeft ontwikkeld van een klassiek werkvoorzieningsschap naar een breed sociaal werkbedrijf in de regio Westerkwartier en Noordenveld, ging dagvoorzitter Hester Macrander daarover in gesprek met een forum, bestaande uit Jan-Jaap de Haan, Bert Nederveen (voorzitter van het bestuur van Novatec), André Kurvers (voorzitter van de WSW Adviesraad Novatec) en Heimen van Diest (eigenaar van de Sylvaphane Groep).

Het symposium  werd afgesloten met een ‘feestrede’ door Job Cohen, de voorzitter van onze koepelorganisatie Cedris.