Vincent was bijna 17 toen hij aan zijn stage op de Inpakafdeling van Novatec begon. Al vrij snel kreeg hij een contract. Sinds kort is hij gedetacheerd bij de HJC Manage en De Postwagen in Tolbert.

Vincent Vernimmen (21) is gedetacheerd bij HJC Manage en De Postwagen in Tolbert. Vincent was bijna 17 toen hij aan zijn stage op de Inpakafdeling van Novatec begon. Al vrij snel kreeg hij een contract. Sinds kort is hij gedetacheerd bij de HJC Manage en De Postwagen in Tolbert. “Ik heb op bijna alle afdelingen van Novatec gewerkt, maar nu heb ik mijn plek gevonden.”
 
“Ik vind het heel erg leuk bij de manege en De Postwagen. Ik voel me hier op mijn gemak. Ik ben een buitenmens, ik houd van dieren. Van dieren word ik rustig. Ik ben blij dat ik hier mag werken. Mijn baas Louwe en mijn directe collega Hendrik begrijpen me en zijn heel goed voor me.
Ze zeggen tegen mij: ‘Als er wat is, moet je het gewoon zeggen. Rustig aan, niet stressen.'

Het werk is erg afwisselend. Elke dag is weer anders. Ik voer de paarden, mest de stallen uit en onderhoud het terrein. Voor De Postwagen ruim ik tafels en stoelen op. Ik vind het altijd mooi om de paarden van buiten weer in de stallen te krijgen. Als ik het hek los maak, rennen alle paarden naar binnen. Ze zijn helemaal niet bang voor mij. Ik ben veel meer een dieren- mens dan een machinemens. De paarden praten niet met me, maar met hun lichaamstaal laten ze wel weten wat ze willen.

Werken bij Novatec zag ik eerst alleen als geld verdienen. Nu zie ik het ook als een bezigheid waar ik heel blij van  word.  Daarnaast heb ik bij Novatec ook mijn vrienden leren kennen.”