Sinds afgelopen zomer zijn bij Novatec nieuwe werkcoaches en assistent-werkcoaches aan de slag. We stellen ze graag even aan jullie voor.

Werkcoaches en assistent-werkcoaches zijn iedere dag op de werkvloer aan de Feithsweg en op de Kwekerij. Ze weten welke orders er liggen en wanneer het klaar moet zijn. De assistent-werkcoaches leggen aan medewerkers uit wat er moet gebeuren. Ze houden in de gaten of de medewerkers op de juiste plek zitten. Als het nodig is, werken ze mee en verdelen ze het werk. Wie vragen heeft, kan bij de (assistent-) werkcoaches terecht. De werkcoaches denken ook mee over ontwikkeling, de nieuwbouw en de professionalisering van het bedrijf.

Even voorstellen
Marieke Overbeek is sinds 2 oktober assistent-werkcoach op de kwekerij. Hiervoor werkte Marieke bij het Terra College, afdeling groen. Waarom wilde Marieke assistent-werkcoach bij Novatec worden?

“Bij het Terra College stond ik voor de klas. Ik gaf les over groen, planten, de tuin. Maar Terra bedacht dat daar ook dierhouderij bij hoorde. Dat is niets voor mij. Ik houd van groen, maar wil geen schaap ontwormen. Dus toen ging ik om me heen kijken. De Kwekerij van Novatec leek me een mooie werkplek.”

Larissa Anjewierden is sinds 1 augustus 2022 assistent-werkcoach bij Inpak I. Hiervoor was ze persoonlijk begeleider bij De Zijlen. Waarom wilde Larissa assistent-werkcoach bij Novatec worden?

“Ik wilde wel eens met een andere doelgroep werken. Hier werken veel verschillende mensen, samen moeten we de klus klaren. Je moet dus ook kijken naar wat iedereen kan. Die combi spreekt me aan. Ik werk nu op Inpak I, maar het idee is dat we gaan rouleren over de afdeling.”

Naomi de Vries is sinds 1 november assistent-werkcoach bij Inpak I en II.  Hiervoor werkte ze in de thuiszorg. Waarom wilde Naomi assistent-werkcoach bij Novatec worden?

“In de thuiszorg werkte ik altijd alleen en vaak in het weekend en tijdens de feestdagen. Dat wilde ik niet meer. Toen ik deze baan zag, was ik enthousiast. Ik wil graag met mensen werken, me in mensen verdiepen. Novatec is een mooi bedrijf dat ik graag verder wil leren kennen.”

Jeroen Bolkema is sinds 1 augustus werkcoach bij Inpak I en II. Hiervoor was hij assistent-werkcoach bij Novatec en daarvoor freelancer. Waarom wilde Jeroen werkcoach bij Novatec worden?

“Vroeger had ik een eigen drukkerij waar ik stagiaires met een beperking begeleidde. Dat vond ik erg leuk om te doen. Ik had er alleen te weinig tijd voor. Later werkte ik als freelancer. Dat was prima, maar ik miste de mensen. Als werkcoach hoort het begeleiden van mensen bij je werk, dus dat komt goed.”

Klaas Jonker begon op 1 september als werkcoach Catering/Schoonmaak. Hiervoor was hij assistent-werkcoach en daarvoor werkte hij bij FrieslandCampina. Waarom wilde Klaas werkcoach bij Novatec worden?

“Bij Friesland Campina ging het bijna alleen over de productie. Er was nooit tijd voor een gesprek. Ik ben best sociaal, ik houd van mensen, dus dat vond ik jammer. Als werkcoach ben ik bezig met de productie, maar de mensen zijn net zo belangrijk. En Catering/Schoonmaak past bij me, ik ben een net persoon.” “Bij Friesland Campina ging het bijna alleen over de productie. Er was nooit tijd voor een gesprek. Ik ben best sociaal, ik houd van mensen, dus dat vond ik jammer. Als werkcoach ben ik bezig met de productie, maar de mensen zijn net zo belangrijk. Catering/Schoonmaak past bij me omdat ik koken erg leuk vind. Daar hoort uiteraard een hygiënische ruimte bij, ik ben een net persoon.”

Foto van de (assistent)werkcoaches