Astrid van de Heuvel werkt sinds 2012 bij Novatec. In 2021 haalde ze haar certificaat voor taakinstructeur en in 2023 deed ze de opleiding teamleider/logistiek aan het Noorderpoort college in Groningen. Nu werkt ze in het magazijn van Novatec.

De opleiding Logistiek duurde eigenlijk twee jaar, maar Astrid volgde een versnelde versie. “Ik deed alleen de onderdelen die ik hier bij Novatec nodig heb. Het was wel even aanpoten, maar daardoor was ik na een jaar klaar.” Voor haar opleiding kreeg  Astrid werkopdrachten van werkcoach Ruben. “Alles was toegespitst op de situatie hier. Dat was erg praktisch!”

Bonnen
Het kwam allemaal omdat Ruben hulp zocht bij het verwerken van de bonnen in het magazijn. “Hij vroeg of dat iets voor mij zou zijn. Ik zag het wel zitten. In het magazijn werken we met verschillende bonnen. Opdrachtbonnen, productiebonnen, pakbonnen voor de klant. Daar horen allemaal codes bij en die zet ik in de computer. Alle bonnen draai ik uit op papier. Dan berg ik ze op in mappen. Ik houd ervan als het allemaal netjes op orde is.”

Pakjes soep
Op een productiebon staat wat de afdeling nodig heeft om de klus uit te voeren. “Dat zetten we dan klaar. Vandaag ging er bijvoorbeeld veel noppenfolie naar Inpak I. Als de opdracht klaar is, komen de producten weer naar het magazijn. Op de opdrachtbon staat wat de bedoeling was. Wij controleren of het klopt. Zit de sticker op de juiste plek? Kloppen de nummers? Als er 400 pakjes soep op de pallet moet staan, dan moeten het er geen 395 zijn. Soms is er iets mis en dan moet het opnieuw. Als alles in orde is, maken we een pakbon voor de klant. Vervolgens brengt collega Albert het naar de klant.”

Precies werk
“Soms staat de bon wel in de computer, maar heb ik ‘m niet gekregen. Dat moet natuurlijk wel, anders kan ik ook niet controleren of het goed gedaan is. Het is precies werk, je moet aan veel dingen tegelijk denken. Het duurde even voordat ik door had hoe het moest, maar nu ken ik het. Ik weet alleen nog niet hoe het gaat met de materiaalbonnen. Dat moet ik nog leren van Uwe.” Uwe is de baas van het magazijn. Vanwege zijn leeftijd werkt hij een dag minder. “Dan vervang ik hem”, zegt Astrid.

Astrid is een volhouder. “Als je echt iets wilt, kun je wat bereiken. Ik ben er trots op dat dit gelukt is. Voor mezelf en voor het bedrijf.”

Foto: Astrid van den Heuvel op de vorkheftruck