Novatec betekent voor mij dat ik zelf mijn brood kan verdienen. Het is goed dat er sociale werkbedrijven bestaan. Ze houden rekening met je beperking, je voelt je wel wat beschermd.

Hiltje Koster-de Jong (59)

“Voordat ik bij Novatec kwam, werkte ik bij SW-bedrijf Zodiac en daarna bij DSW Stadspark in Groningen. Daar werkte ik onder meer met een ploeg voor de Welkoop. Dat was een mooie tijd! De mannen haalden de schappen leeg, ik maakte de boel schoon. Daarna kwam ik op de bloemenafdeling van Praxis terecht. Ik dacht, ik probeer het gewoon. Maar het was er veel te warm, daar kon ik niet tegen. Via DSW kwam ik uiteindelijk bij Novatec in het groen terecht. Ik hoefde niet meer door het donker naar huis te fietsen, maar werd opgehaald en thuis gebracht met een busje.  Ik  wist  niet wat me overkwam! Maar het was niet alleen leuk, hoor. Ook hier waren spanningen, net als bij DSW. Zo vond een werkleider het niet goed dat een vrouw meewerkte in de houtwallenploeg. Ik heb heel wat discussies met hem gevoerd, maar we werden het niet eens. Dat heeft me wel geraakt, weer werd ik afgewezen. Daarna heb ik onder andere bij De Nieuwe Band gewerkt. Dat was zwaar, maar eindelijk presteerde ik ook eens wat. Het was de eerste baan waar ze helemaal tevreden over me waren en waar geen gezeur was. Jammer genoeg hield ik het niet vol. Nu ben ik gedetacheerd bij de gemeente Westerkwartier. Samen met Reinout onderhoud ik het groen in Opende.

Novatec betekent voor mij dat ik zelf mijn brood kan verdienen. Het is goed dat er sociale werkbedrijven bestaan. Ze houden rekening met je beperking, je voelt je wel wat beschermd. Op de afdeling Inpak zou ik het niet volhouden, veel te eentonig. Maar dit is mooi, zelfstandig werk, dicht bij huis. Reinout en ik zijn een prima team. Ik heb het zeker niet makkelijk gehad, ook niet bij Novatec, maar nu heb ik het eindelijk goed voor elkaar.”