“In 2000 werd ik afgekeurd voor zwaar werk. Ik had fybromyalgie en van de ene op de andere dag ging het niet meer. Ik zat twee jaar thuis, dat waren slechte jaren. Van lieverlee ging het beter. Ik moest solliciteren, maar zonder succes. Net op het moment dat ik naar de bijstand zou, kwam Novatec in beeld. Dat was een pak van mijn hart".

Ik ben een lts-jongen, ik moet het geld met mijn handen verdienen. Bij Novatec begon ik op de Houtafdeling, daar had ik het zwaar. De indicatiecommissie vond dat moeilijk te geloven. Ik ben groot en lijk heel sterk, maar schijn bedriegt. Daarna heb ik van alles gedaan. Vaak speciale dingen, waar anderen moeite mee hebben. De lampjes van ‘Light for You’, bijvoorbeeld, zuignappen en spuitstukken voor Villeroy & Boch. En veel in de elektrotechniek. Ik kan heel goed dingen nadoen als iemand me iets voordoet.

Sinds drie jaar werk ik op locatie bij Rusthoven Verkeerstechniek in Leek. Ik maak onder andere schakelkasten voor afsluitbomen bij bruggen. Ik ben hier goed op mijn plek. Het is leuk werk, zonder al te veel druk.  Als  het  even niet lukt, dan geef ik dat aan. De sfeer is geweldig en ik heb fijne collega’s. En als er geen werk is, dan ga ik terug naar Inpak, maar ik ben liever hier.

Ik weet dat Novatec het enige bedrijf is waar ik mezelf staande kan houden. In een regulier bedrijf werk ik mezelf over de kop. Novatec betekent voor mij een veilig onderkomen.”