Profielen zagen bij Boikon

Klaas Varwijk is al meer dan 40 jaar in dienst bij Novatec. Daarvan werkt hij de laatste 11 jaar met veel plezier bij Boikon, waar ze blij zijn met Klaas. Toen hij 40 jaar in dienst was bij de Novatec, kreeg hij van Boikon een fraaie horloge.

Boikon bouwt slimme machines in binnen- en buitenland. Het bedrijf begon ooit met het leveren van profielen aan verschillende klanten. Later bouwde Boikon ook zelf geluidsomkasting en machines voor de tabaksindustrie. Nu leveren ze ook aan andere sectoren, zoals ziekenhuizen en de vliegtuigindustrie. Belangrijk onderdeel van de machines zijn de aluminium profielen. Klaas zaagt deze profielen met een zaagmachine op maat.

270 meter
Als Klaas op het werk komt, staan er iedere dag diverse zaagopdrachten voor hem klaar. Klaas zorgt ervoor dat de profielen op de juiste lengte worden gezaagd. “Soms wel meer dan een pak profielen per dag, dat is dan meer dan 270 meter!” zegt hij trots. Vervolgens blaast Klaas de profielen met perslucht schoon en poetst ze daarna nog na. Daarna worden de gezaagde profielen op een kar gelegd. Iedere kar heeft zijn eigen projectnummer, zodat de montage-afdeling weet welke kar voor welk project moet worden gebruikt.

Voor vragen kan Klaas bij z’n coördinator Klaas Slagter terecht. En één keer per maand komt Frea Lap  z’n jobcoach van Novatec langs. Omdat het goed gaat, is er volgens coördinator Klaas nooit veel te bespreken. “Wij zijn heel blij met Klaas! En dat is wederzijds, want Klaas werkt niet voor niets al meer dan 10 jaar bij Boikon. In het begin was hij wat zenuwachtig en stil, maar gelukkig heeft hij ook daarin zijn weg gevonden. Nu laat hij van zich horen als het nodig is.”

Klaas Varwijk die profielen zaagt